
Šiaulių miesto, Šiaulių ir Radviliškio rajonuose, prie daugiabučių namų bendro naudojimo konteinerių, yra išstatyti atskiri maisto ir virtuvės atliekų konteineriai, skirti virtuvėje susidarančioms atliekoms rūšiuoti.
GALIMA MESTI:

- Vaisius, uogas, daržoves ir jų likučius.
- Duonos ir kepinių atliekas, jų likučius.
- Termiškai apdoroto ir neapdoroto maisto likučius (mėsą, žuvį, virtas daržoves, košę, sriubos tirščius, pieno produktus ir t. t.).
- Kaulus, kiaušinių lukštus.
- Arbatos ir kavos tirščius, arbatos pakelius.
- Prieskonius.
- Skintas gėles ir kambarinius augalus (be žemių).
- Kavos tirščius ir jų filtrus.
- Riebalais ar kitais maisto produktais suteptas popierines servetėles ir popierinius rankšluosčius.
- Suteptas maisto pakuotes.
- Aliejų plastikiniuose buteliuose.
NEGALIMA MESTI:

- Skystų maisto likučių (skysčius nupilti).
- Maisto atliekų su stiklinėmis pakuotėmis (maisto atliekas iškratyti, o stiklainius mesti į stiklo pakuočių atliekų konteinerį).
- Tabako gaminių (mesti į mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį).
- Vaistų (pristatyti į vaistinę).
- Namų augintinio kraiko (mesti į mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį).
- Kitų šiai atliekų rūšiai netinkamų atliekų.
SVARBU!
Šiaulių miesto, Šiaulių ir Radviliškio rajonų individualių namų gyventojams rūšiavimo tvarka nesikeičia. Gyventojai ir toliau į žaliųjų atliekų surinkimo konteinerius gali mesti tik augalinės kilmės maisto atliekas, o gyvūninės kilmės maisto atliekas – į mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį.