Maisto ir virtuvės atliekos

Šiaulių miesto, Šiaulių ir Radviliškio rajonuose, prie daugiabučių namų bendro naudojimo konteinerių, yra išstatyti atskiri maisto ir virtuvės atliekų konteineriai, skirti virtuvėje susidarančioms atliekoms rūšiuoti.

GALIMA MESTI:

  • Vaisius, uogas, daržoves ir jų likučius.
  • Duonos ir kepinių atliekas, jų likučius.
  • Termiškai apdoroto ir neapdoroto maisto likučius (mėsą, žuvį, virtas daržoves, košę, sriubos tirščius, pieno produktus ir t. t.).
  • Kaulus, kiaušinių lukštus.
  • Arbatos ir kavos tirščius, arbatos pakelius.
  • Prieskonius.
  • Skintas gėles ir kambarinius augalus (be žemių).
  • Kavos tirščius ir jų filtrus.
  • Riebalais ar kitais maisto produktais suteptas popierines servetėles ir popierinius rankšluosčius.
  • Suteptas maisto pakuotes.
  • Aliejų plastikiniuose buteliuose.

NEGALIMA MESTI:

  • Skystų maisto likučių (skysčius nupilti).
  • Maisto atliekų su stiklinėmis pakuotėmis (maisto atliekas iškratyti, o stiklainius mesti į stiklo pakuočių atliekų konteinerį).
  • Tabako gaminių (mesti į mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį).
  • Vaistų (pristatyti į vaistinę).
  • Namų augintinio kraiko (mesti į mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį).
  • Kitų šiai atliekų rūšiai netinkamų atliekų.

SVARBU!

Šiaulių miesto, Šiaulių ir Radviliškio rajonų individualių namų gyventojams rūšiavimo tvarka nesikeičia. Gyventojai ir toliau į žaliųjų atliekų surinkimo konteinerius gali mesti tik augalinės kilmės maisto atliekas, o gyvūninės kilmės maisto atliekas – į mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį.





Informacija atnaujinta: 2025-07-22, 09:10:18